Echo foto’s gedurende je zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger. Dit is een hele speciale periode waar je ontzettend van moet genieten. Zeker wanneer het je eerste zwangerschap is kan alles ontzettend op je af komen. Om achteraf nog lekker na te kunnen genieten van de zwangerschapsperiode is het ontzettend leuk om zo veel mogelijk echo foto’s te verzamelen. Zo kan je achteraf nagenieten van de ontwikkeling van je kindje.

Welke echo foto’s krijg je

Bij iedere zwangerschap horen echo’s, maar hoeveel kan je er precies verwachten? Normaal gesproken worden er sowieso twee echo’s gemaakt. Dat betekent dat je al twee foto’s kan toevoegen aan je collectie. De eerste echo kan je verwachten rond 10 weken. Hierbij wordt bepaald hoelang je precies zwanger bent. Na 20 weken volgt de tweede echo. Deze is vaak ontzettend spannend aangezien hier wordt geconstateerd of je kindje gezond is. Naast de spanning is deze echo ook ontzettend leuk, want je krijgt het geslacht van je kindje te horen. Deze twee echo’s worden altijd vergoed door je verzekering.

Medische echo

Sommige verloskundige praktijken maken meer echo’s. Er kan bijvoorbeeld een 30 weken echo aan toegevoegd worden. Deze noem je een groei echo. Ook echo’s na 36 weken komen regelmatig voor. Hierin wordt gekeken hoe het ligging is van het kindje. Wanneer er door medische redenen meer inzicht nodig is in de gezondheid ontwikkelingen kunnen meerdere echo’s noodzakelijk zijn.

Pretecho

Bovenstaande echo’s worden allen gemaakt om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van het kindje. Je kan ook een pretecho laten maken. Deze echo’s worden niet in verloskundige praktijken gemaakt, maar bij commerciële bedrijven. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze bedrijven zijn opgericht voor deze echo’s. Zij weten dus ook precies waar ze mee bezig zijn. Naast de 2d (foto’s) weergave van je kindje, kan je er ook voor kiezen een 3D weergave te maken. Je krijgt dan een beeldje van hoe jouw kindje in je buik ligt. Ons advies is om dit rond de 25 a 30 weken te doen.

Babywatcher

Wanneer je echt geen genoeg kan krijgen van de beelden van de echo, dan is een babywatcher een goede optie voor jou. Met dit apparaatje ben je in staat om je eigen echo’s thuis te maken. Een babywatcher kopen is niet nodig, want je kunt deze apparaatjes huren gedurende je zwangerschap.