De leukste geboortekaartjes

Wanneer je een baby hebt gekregen zijn er verschillende manieren om mensen te vertellen over de baby. Je naaste familie bel je natuurlijk op, maar vaak wil je aan meer mensen laten weten dat je zoon of dochter is geboren. Je kunt dit doen met een appje of een facebookbericht, maar het leukste blijft natuurlijk om geboortekaartjes te sturen. Je kunt kiezen voor een standaard ontwerp, maar hoe leuk is het om zelf unieke geboortekaartjes te ontwerpen.

Een gepersonaliseerde kaart

Er zijn verschillende manieren om het kaartje te personaliseren. Je kunt op veel websites de voorkant namelijk helemaal zelf bepalen. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor een plaatje van een dier, een kaart met verschillende vormpjes op de voorkant of zet de naam van de baby groot op de voorkant. Wil je de kaart helemaal persoonlijk? Dan is het ook leuk om een foto van de baby zelf of van eventuele broers of zussen op de voorkant te zetten.

Een zelfgeschreven gedichtje

De tekst van het geboortekaartje is natuurlijk al gepersonaliseerd door de naam en geboortedatum van de baby en door jullie eigen namen. Maar je kunt het kaartje nog persoonlijker maken door er een zelfgeschreven gedichtje in te zetten. Je kunt het helemaal zelf bedenken, maar als je hier niet zo goed in bent kun je ook op internet zoeken naar verschillende gedichtjes. Hier kan je dan inspiratie uithalen of je voegt verschillende gedichtjes samen.

Helemaal zelfgemaakt

Vind je de meeste geboortekaartjes te saai en ben je een beetje creatief? Dan kun je de kaartjes natuurlijk ook (gedeeltelijk) zelf maken. Koop bijvoorbeeld blanco kaartjes, zet hier zelf een mooie tekening op en bindt er een lint omheen. Of kies voor 3D-kaarten of voor een geboorteslinger. Als je de kaartjes zelf maakt kun je alle kanten op. Hou er echter wel rekening mee dat je ook na de bevalling nog veel werk aan de kaartjes hebt; alle informatie over de baby, zoals de geboortedatum en het gewicht, weet je tenslotte pas achteraf.